Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού θα είναι σύντομα… γεμάτη

Νέες συλλήψεις επιχειρηματιών προαναγγέλλει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro

Detention centerΜε τους επιχειρηματίες των φυλακών Κορυδαλλού ασχολείται η εφημερίδα η «Le Figaro», η οποία αναρωτιέται πως είναι η ζωή πίσω από τα σίδερα για τους υψηλούς φυλακισμένους. «Μέσα στο λήθαργο του καλοκαιριού, εάν υπάρχει ένα μέρος που μπορεί να προστατευθεί κανείς καλύτερα από τον καύσωνα, αυτό είναι αναμφίβολα η πτέρυγα 6 της φυλακής του Κορυδαλλού στη νότια Αθήνα».

Έτσι αρχίζει το ρεπορτάζ και συνεχίζει «μπορεί βεβαίως το κτίριο να είναι παραμελημένο», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «αλλά οι τρόφιμοι της πτέρυγας 6 απολαμβάνουν ένα καθεστώς προνομιακό», επισημαίνει το δημοσίευμα.  Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «περνούν την ημέρα τους σε ιδιωτικό προαύλιο» και συνεχίζει: «Διαβάζουν εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά σε διαφορετικές γλώσσες και παίζουν  τάβλι…Οντας συνηθισμένοι σε ένα κάποιο επίπεδο γαστριμαργίας (art de la table), δεν διστάζουν να παραγγείλουν φαγητό απ’ έξω».

«Οι υπόλοιπες πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος δεν μοιάζουν σε τίποτα με την πτέρυγα VIP», γράφει η γαλλική εφημερίδα. «Τα κελιά δεν είναι ούτε τόσο ευρύχωρα, ούτε τόσο ήσυχα. Μετράμε κατά μέσο όρο έξι άτομα στριμωγμένα σε 30 τ.μ. Το αποτέλεσμα είναι να κρατούνται 12.500, την ώρα που οι εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενήσουν 8.500».

Ο Κορυδαλλός θα γεμίσει με VIP πρόσωπα

«Στις πρώτες θέσεις βρίσκεται ο Βίκτορας Ρέστης, τελευταία άφιξη μιας σειράς πλούσιων και διασήμων», γράφει η γαλλική εφημερίδα. «Υπό προσωρινή κράτηση, πήρε τη θέση ενός διάσημου σχεδιαστή μόδας, του Λάκη Γαβαλά. Ο τελευταίος, ο οποίος είχε φυλακιστεί για οικονομική απάτη ύψους 1,5 εκ. ευρώ, περνούσε τις ώρες του στο ιδιωτικό προαύλιο προσπαθώντας να διατηρήσει το μαύρισμά του και κάνοντας σπορ. Το απόγευμα καθόταν δίπλα στους φύλακες και παρακολουθούσε τα τηλεοπτικά talk-show για την ιδιωτική ζωή διασημοτήτων». «Δυο βήματα πιο πέρα βρίσκεται ο Κώστας Γιαννίκος, πρώην ιδιοκτήτης ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, κατηγορούμενος και αυτός για ξέπλυμα, ο οποίος σκοτώνει την ώρα του (sic) διαβάζοντας βιβλία και περιοδικά, όχι στο κελί του, αλλά σε ένα δωματιάκι, επιπλωμένο με μία πολυθρόνα, ένα γραφείο και τρεις καρέκλες…», προσθέτει.

«Λίγα μέτρα πιο κάτω ο Ακης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Αμυνας, διαθέτει μέσα στο κελί του τηλεόραση και ανεμιστήρα». “Οπως αναφέρει η εφημερίδα, «η ελληνική κυβέρνηση, υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών, έχει διπλασιάσει τις προσπάθειές της για την πάταξη της οικονομικής απάτης». «Αυτή τη στιγμή έχουν κληθεί από τον Εισαγγελέα σχεδόν 2000 άτομα, όλα ύποπτα για οικονομικές απάτες». «Με αυτούς τους ρυθμούς», «το θέατρο της VIP πτέρυγας, που γοητεύει τον εγχώριο Τύπο, θα καταλήξει οσονούπω γεμάτο»…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By