Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θέατρο δρόμου για τη βία κατά των γυναικών

Δεκάλεπτα θεατρικά δρώμενα σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας  μέχρι τις 8 το βράδυ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

viaΔεκάλεπτα θεατρικά δρώμενα σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούνται από το πρωί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Την εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και την παρότρυνση των γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας να ξεπεράσουν τον φόβο τους, να μιλήσουν, να ενημερωθούν για την ύπαρξη των συγκεκριμένων δομών και να ζητήσουν βοήθεια, διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας.

Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις στην πλατεία Συντάγματος, στις 10:00 και στις 12:00, δύο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στις 14:00 και στις 16:00, μία στην πλατεία Κεραμεικού στις 18:00 και μία στη Στοά CityLink, στην οδό Βουκουρεστίου, στις 20:00.

Η σκηνοθέτις Μαριάννα Κάλμπαρη έχει συνθέσει έναν μονόλογο 10 λεπτών, μέσα από αληθινές ιστορίες κακοποιημένων γυναικών, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα της βίας που ασκείται εις βάρος τους, όπως ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, εμπορία ανθρώπων (trafficking) κλπ.

Τον μονόλογο θα ερμηνεύσει η ηθοποιός Δώρα Σαμψώνα, η οποία θα πλαισιώνεται από νέους εθελοντές, αγόρια και κορίτσια, που θα μοιράζουν και το ενημερωτικό υλικό της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων ενώ την εκδήλωση θα τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους  γνωστές Ελληνίδες ηθοποιοί.

Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων παρέχει άμεση ψυχοκοινωνική στήριξη και προστασία σε γυναίκες- θύματα βίας, 24 ώρες το 24ωρο.

Αποτελεί υπηρεσία πρώτης γραμμής και εντάσσεται στο ευρύτερο δίκτυο των δομών της Γραμματείας: 14 συμβουλευτικά κέντρα γυναικών στις πρωτεύουσες των περιφερειών και τον Πειραιά, 25 συμβουλευτικά κέντρα γυναικών και 19 ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους σε συνεργασία με μεγάλους δήμους της χώρας και δύο ξενώνες του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε επίσης: «Διδάξτε τους γιούς σας να σέβονται τις γυναίκες» [εικόνα]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By