Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Θέλει ο Μητσοτάκης να γίνει διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά;

Τι απάντησε σε σχετική ερώτηση

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Αιφνιδίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ερώτηση της Εύας Αντωνοπούλου στο ΣΚΑΙ. Θέλετε να γίνετε διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας;”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά αιφνιδιάστηκε ωστόσο τόνισε ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει καλά τη δουλειά του, ώστε να συμβάλλει από την πλευρά του στην εθνική προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Επίσης, είπε ότι η τρόικα έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων την επέκταση της διαθεσιμότητας, που θα οδηγούσε και σε απολύσεις και μετά το 2014, αλλά απορρίφθηκε αμέσως από την ελληνική πλευρά.

«Δεν είναι κάτι εύκολο οι απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά η κυβέρνηση θα το αντέξει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, και πρόσθεσε πως η κοινωνία άντεξε με πολύ πόνο 1.000.000 απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, η χώρα έχει δεσμευτεί για 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2014 που θα γίνουν, αλλά στη θέση τους θα προσληφθούν υπάλληλοι με συγκεκριμένα προσόντα μέσω ΑΕΠ.

«Δεν εκτιμώ ότι διαμορφώνεται σκηνικό ρήξης με την τρόικα, είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση, αλλά θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, έχουμε πολλές πιθανότητες να κλείσουμε τα θέματα το Δεκέμβριο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By