Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Θέλουμε επενδυτές στην Ελλάδα»

 Οι ιδιωτικοποιήσεις και η προσέλκυση επενδύσεων αποτελούν στόχο της κυβέρνησης, δήλωσε ο  υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης

Mitarakis«Κανείς δεν είναι χαρούμενος να βλέπει μεγάλες επιχειρήσεις να φεύγουν από τη χώρα, αλλά είχα πει ότι το 2013 θα είναι μία μεταβατική χρονιά. Κάποιες μέρες θα χαιρόμαστε με κάποιους μεγάλους επενδυτές και πολυεθνικούς ομίλους που έρχονται να επενδύσουν στη χώρα μας και θα μας προκαλεί στενοχώρια κάποιες άλλες μέρες ότι άλλοι επιχειρηματίες θα επιλέξουν να μην έχουν επενδύσεις στη χώρα».

Αυτό απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, σε ερώτηση για την αποβιομηχάνιση στο Συνέδριο Euromoney «Greece Privatization and Investment Forum» με θέμα: «Επενδύσεις: η παρούσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι προοπτικές της».

Στην ομιλία του ο υπουργός σημείωσε ότι η εξωστρέφεια, οι ιδιωτικοποιήσεις και η προσέλκυση επενδύσεων αποτελούν στόχευση της κυβέρνησης, ενώ η μάχη για την αύξηση της ρευστότητας είναι ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Τόνισε ότι δεν πιστεύει πως οι δημόσιες επενδύσεις μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ανάπτυξης στη χώρα και σημείωσε ότι τα ΣΔΙΤ σχεδιάζεται να αξιοποιηθούν σε διάφορους τομείς πέρα από τη διαχείριση απορριμμάτων που αξιοποιούνται, κυρίως, σήμερα, πχ στην κρουαζιέρα και στην ηλεκτρική διασύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με την Κρήτη.

Ακόμη, γνωστοποίησε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα, μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους, αναμένεται να ανακοινωθούν τρεις νέες επενδύσεις φάστ τρακ και σημείωσε ότι για τις ιδιωτικοποιήσεις έπρεπε να ολοκληρωθεί το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο που δεν υπήρχε στον δημόσιο «όπως απαιτείται για τον ιδιωτικό τομέα». Ως παράδειγμα ανέφερε ότι τώρα ολοκληρώνεται το νομικό πλαίσιο για την αλλαγή της χρήσης του ανενεργού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα διάσωσης, ακόμη και αν υπάρξει τέτοια συζήτηση, τα νούμερα του ΔΝΤ είναι νούμερα διαχειρίσιμα και υπάρχουν και εναλλακτικές «και αν προχωρήσει η απόφαση του Eurogroup για το πρωτογενές πλεόνασμα τότε θα πλησιάζουμε τις διεθνείς αγορές πετυχαίνοντας τους στόχους που βάλαμε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By