Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Θα μετατρέψουμε τον Πειραιά στο καλύτερο λιμάνι της Μεσογείου»

 Τριήμερη επίσκεψη στην χώρα μας αρχίζει από αύριο ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ

china-primeministerHHH

 

«Θα εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του, στη Μεσόγειο.Η Κίνα επιδιώκει περισσότερη συνεργασία με την Ελλάδα στους τομείς των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων, των οδικών δικτύων και άλλων υποδομών. Στη διάρκεια της επίσκεψής μου, θα παραβρεθώ στο Ελληνο-Κινεζικό Φόρουμ Θαλάσσιας Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Ελπίζω ότι θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας στους παραδοσιακούς τομείς των θαλάσσιων μεταφορών, της λογιστικής υποστήριξης και της ναυπηγικής βιομηχανίας, αλλά και να την επεκτείνουμε στα νέα πεδία των θαλάσσιων επιστημονικών ερευνών και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μια τέτοια συνεργασία θα αποτελέσει ισχυρή τόνωση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στις δύο χώρες»

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων,  σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος από αύριο Πέμπτη αρχίζει τριήμερη επίσκεψη στην χώρα μας.

Παράλληλα, ο κ. Κετσιάνγκ χαιρετίζει τα πλουσιότατα πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον τουρισμό, που θα εξελιχθεί σε σημαντικό πεδίο ανάπτυξης της κινεζο-ελληνικής συνεργασίας.

Τέλος,  επισημαίνει τη σημασία της χώρας μας για την ενίσχυση των σινο-ευρωπαϊκών σχέσεων.

By