Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Θέλω δεύτερη θητεία στην Κομισιόν, λέει η Μαρία Δαμανάκη

«Έχει μπει οριστικά τέλος στα σενάρια περί Grexit» ανέφερε η Επίτροπος Ναυτιλίας και Αλιείας της ΕΕ

damanaki1

Την επιθυμία της να παραμείνει στη θέση της Επιτρόπου της Κομισιόν εξέφρασε η Μαρία Δαμανάκη, μέσω συνέντευξης στο «Έθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με την ίδια, μια δεύτερη θητεία για Έλληνα Επίτροπο αναβαθμίζει τον στόχο για το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει η χώρα. Σημειώνει, πάντως, πως δεν έχει συζητήσει το θέμα με τον Πρωθυπουργό ούτε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και προσθέτει: «Ό,τι και αν γίνει είμαι περήφανη για τη δουλειά μου».

Σε ό,τι αφορά τις Ευρωεκλογές, η κ. Δαμανάκη τονίζει ότι το αποτέλεσμα θα καθορίσει «αν η χώρα θα υπερβεί οριστικά την παρακμή επενδύοντας θετικά στις αιματηρές θυσίες των πολιτών ή θα ακολουθήσει το παράδειγμα του μυθολογικού Σίσυφου που ανεβοκατεβάζει την πέτρα».

«Προσωπικά, εμπιστεύομαι το αίσθημα αυτοσυντήρησης των Ελλήνων πολιτών», προσθέτει.

Στην ερώτηση εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ τι περιθώρια έχει για αλλαγές στις συμφωνίες η Ελληνίδα Επίτροπος σημειώνει: «Αν η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ο βασικός πυρήνας των υποχρεώσεων έχει αυτονόητη συνέχεια».

Υποστηρίζει ακόμη ότι με την έξοδο στις αγορές «το ελληνικό grexit τελείωσε και συμβολικά» και εκτιμά πως «η Ευρωζώνη κλείνει μια περίοδο δύσκολη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By