Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Θέμα ημερών η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς

Παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης, απέφυγε να προσδιορίσει τον χρόνο και την πρόταση της κυβέρνησης, λέγοντας πως αυτό θα γίνει «σύντομα»

XATZIDAKIS

Θέμα ημερών είναι η κατάθεση στη Βουλή της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς ακινήτων σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης, απέφυγε να προσδιορίσει τον χρόνο και την πρόταση της κυβέρνησης, λέγοντας πως αυτό θα γίνει «σύντομα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης που ήταν παρών στην β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, αλλά και της εισηγήτριας της ΝΔ Φ. Πατριανάκου για την τροπολογία για το νέο σύστημα διαπίστευσης στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Η Φεβρωνία Πατριανάκου  κάλεσε τον Κ. Χατζηδάκη να αποσύρει την διάταξη- «θα την ψηφίσω αναγκαστικά για να εισαχθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια», είπε, ενώ ιδιαίτερα επικριτικοί ήταν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. «Είναι παντελώς άσχετη με το νομοσχέδιο, να την αποσύρετε», ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ασ. Ξηροτύρη  που υπενθύμισε ότι είχε κατατεθεί και στο παρελθόν, αλλά είχε αποσυρθεί. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», σχολίασε.

Με την ρύθμιση είχαν διαφωνήσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις της επιτροπής και άλλοι βουλευτές της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως θα επιβαρυνθούν με 6.000- 15.000 ευρώ τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ που διαπιστεύτηκαν μόλις πέρυσι.

«Είμαι κατ’ εξοχήν υπέρ του ανοίγματος στην επιχειρηματικότητα, όμως τον θεσμό αυτό πρέπει να τον θωρακίσουμε, διότι εάν δεν είναι πραγματικοί οι έλεγχο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ θίγονται και άλλα δημόσια αγαθά, όπως η οδική ασφάλεια», είπε ο Κ. Χατζηδάκης , υπερασπιζόμενος την ρύθμιση.

Το νομοσχέδιο για το νέο φόρο ακινήτων εισάγεται προς συζήτηση την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By