Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Χ.Αθανασίου: «Όχι» στην θανατική ποινή

Απορρίπτει κατηγορηματικά το θέμα που είχε θέσει η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια

xrisiaygiA
FOSPHOTOS

Απορρίπτει κάθε σκέψη για την κατάργηση της θανατικής ποινής ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο οποίος σε έγγραφη απάντησή του προς την Ελ. Ζαρούλια που είχε θέσει θέμα για τις περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων, τονίζει ότι το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί βασική αξία σε μια δημοκρατική κοινωνία.

«Το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί βασική αξία σε μια δημοκρατική κοινωνία και η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι ουσιώδους σημασίας για την προστασία αυτού του δικαιώματος και για την πλήρη αναγνώριση της εγγενούς αξιοπρέπειας των ανθρώπων», υπογραμμίζει και αναφέρεται στο πρωτόκολλο που κύρωσε η χώρα μας για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί έως σήμερα για την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας.

Αφού υπενθυμίζει ότι τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της πορνογραφίας ανηλίκων και της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, εξαιρέθηκαν ρητά από τις ευεργετικές διατάξεις περί απόλυσης κρατουμένων, προσθέτει ότι έχει συσταθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την επεξεργασία σχεδίου νόμου για την ενσωμάτωση οδηγίας σχετικά με την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By