Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μέσα σε ένα 24ωρο θα ανοίγει λογαριασμούς η εφορία

Η διάταξη που θα κατατεθεί θα δίνει το δικαίωμα στο υπουργείο να ελέγχει για παράνομο πλουτισμό με άμεσες διαδικασίες.

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Με διαδικασίες – εξπρές θα ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί για τους φορολογούμενους που ελέγχονται για φοροδιαφυγή, διαφθορά, διακίνηση και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» καθώς και παράνομο πλουτισμό σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Την ερχόμενη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή διάταξη που θα προβλέπει τη διαδικασία για το άμεσο άνοιγμα λογαριασμών εντός 24 ωρών από την υποβολή του αιτήματος του υπουργείου Οικονομικών.

Η νέα διαδικασία θα μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση αιτημάτων του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών, για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Δηλαδή ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα έχει ταχύτερη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ύποπτων για φοροδιαφυγή. Εντός του μήνα θα τεθεί σε ισχύ το Central Bank Registry όπου  τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να απαντούν άμεσα  στα αιτήματα των ελεγκτών για το άνοιγμα και τον έλεγχο τραπεζικών κινήσεων των ελεγχόμενων φορολογούμενων.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει από τα πιστωτικά ιδρύματα  το άνοιγμα περισσότερων από 5.000 τραπεζικών λογαριασμών με τις τράπεζες να έχουν απαντήσει σχεδόν στα μισά αιτήματα που έχουν υποβληθεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By