Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Θα δώσω εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη, τόνισε ο Άγγελος Φιλιππίδης

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

tt-taxudromiko-tamieutirio-polisi

«Θα δώσω εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου τόνισε πως «ζήτησα από τις κυρίες Ράικου και Παπανδρέου πως το μόνο που θέλω είναι να δώσω εξηγήσεις».  Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Ελένη Ράικου.

Όπως ανέφερε στην έκθεση Blackrock το ΤΤ είχε 5% κόκκινα δάνεια, ενώ οι αποκαλούμενες συστημικές είχαν κόκκινα δάνεια σε ποσοστό 18% με 22%.

Από το βράδυ της Τετάρτης, η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου έδωσε εντολή να εκδοθούν 14 εντάλματα σύλληψης (πέρα του πρώην επικεφαλής του Ταμιευτηρίου) για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Τ.Τ.

Μεταξύ των ατόμων για τα οποία εκδόθηκαν τα εντάλματα βρίσκονται τόσο γνωστοί επιχειρηματίες που δανειοδοτήθηκαν με επισφάλειες από το Τ.Τ., όσο και τραπεζικά στελέχη που χορήγησαν τα δάνεια, αλλά και μέλη της διοίκησης του ΤΤ.

Εκτιμάται ότι η ζημία για το ελληνικό δημόσιο φτάνει τα 500 εκ. ευρώ και αφορά «κόκκινα» δάνεια κατά την περίοδο 2006-2011 που έφτασαν τα 200 εκ. ευρώ, αλλά και ποσό πάνω από 300 εκ. ευρώ για επίσης «κόκκινα» δάνεια στη γνωστή υπόθεση Καρούζου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By