Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Θα «πετάνε» οι ελληνικές τράπεζες από το 2016

 Τι προβλέπουν οι αναλυτές της Citi – Για επικείμενο σορτάρισμα προειδοποιεί η  BNP Paribas

citiΙσχυρή κερδοφορία για τις ελληνικές τράπεζες από το 2016 και μετά «βλέπει»  η Citi, μετά την μείωση των τραπεζών από 15 σε τέσσερις, αλλά και η επιθυμία για επιστροφή του κλάδου σε ιδιωτικά χέρια αναμένεται να αποτελέσουν τους οδηγούς για διψήφια ποσοστά απόδοσης ιδίων κεφαλαίων προς το 2016-17. Από την άλλη, η BNP Paribas προειδοποιεί ότι το ράλι στις τραπεζικές μετοχές δεν αντικατοπτρίζεται θα θεμελιώδη μεγέθη, ενώ υπογραμμίζει ότι ο  κλάδος βρίσκεται ήδη σε υπερτιμημένη ζώνη και κινείται αποκλειστικά από την εισρέουσα ρευστότητα των ξένων επενδυτών που σύντομα θα πουλήσουν!

Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, τα χειρότερα είναι πίσω, ωστόσο προειδοποιεί ότι οι προκλήσεις παραμένουν και τα ανοιχτά μέτωπα για τις τράπεζες είναι ακόμη πολλά. Αναφορικά με τους ελέγχους της  Blackrock, τονίζει ότι τα αποτελέσματα θα παράσχουν καλύτερη εικόνα και θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη.

Η μείωση των κόκκινων δανείων θα διαρκέσει πολλά χρόνια, ενώ αναμένει καθυστερήσεις σε μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να στηρίξουν τις τράπεζες και την οικονομία λόγω.

Η Citi διατηρεί την σύσταση «neutral» για τον κλάδο, τονίζοντας ότι οι αποτιμήσεις πλέον είναι κοντά ή και πάνω από τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών τραπεζών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By