Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Θα τηρηθούν οι κανόνες για τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χ.Α.»

 Αυστηρή εντολή να τηρηθούν όλοι οι δικονομικοί κανόνες που προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις, έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής ενόψει της αυριανής παρουσίας του Γιώργου Γερμενή στη Βουλή

 

fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros

Αυστηρή εντολή να τηρηθούν όλοι οι δικονομικοί κανόνες που προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις, έδωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ενόψει της αυριανής παρουσίας του προφυλακισμένου χρυσαυγίτη βουλευτή Γιώργου Γερμενή στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του.

Σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής, που ρωτήθηκε σχετικά με τη διαδικασία μεταγωγής του προφυλακισμένου Γερμενή, αν δηλαδή έρθει με κλούβα και πότε θα του αφαιρεθούν οι χειροπέδες, στον προαύλιο χώρο ή όταν εισέλθει στο κτίριο, καθώς και που θα κατευθυνθεί, επεσήμανε ότι η διαδικασία έχει έναν δικονομικό χαρακτήρα που πρέπει να τηρηθεί από τα αρμόδια όργανα.

«Η Αστυνομία και η Φρουρά της Βουλής θα πρέπει να ακολουθήσουν ότι προβλέπεται και γίνεται με την μεταφορά των προφυλακισμένων στα δικαστήρια. Εκείνες είναι και μόνο που οφείλουν να μεριμνήσουν τον τρόπο που θα γίνει η μεταφορά τους, από ποια πόρτα θα εισέλθουν και σίγουρα τα θέματα αυτά δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους Προέδρου της Βουλής για να κάνει κάτι ή όχι», τόνισε.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν ο Γιώργος Γερμενής μετάσχει στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί και αφορά στον ίδιο, αλλά και τους Νίκο Μίχο, τον ανεξάρτητο πλέον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και τον διαγραφέντα Στάθη Μπούκουρα για την άρση της ασυλίας των οποίων αποφασίσει αύριο η Βουλή.Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.

By