Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Θα τρέξουμε με την Ιαπωνία…

«Αργή ομάδα δεν είμαστε, θα τρέξουμε με την Ιαπωνία».

βυντρα

Δια στόματος Λουκά Βύντρα και Παναγιώτη Γλύκου οι διεθνείς μας φάνηκε να βάζουν στο χρονοντούλαπο την ήττα από την Κολομβία.

«Δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε καλά. Δεν πήγε όπως θέλαμε το πρώτο ματς. Κοιτάμε το επόμενο και πιστεύω πως θα είμαστε πολύ καλά. Δεν είμαστε αργή ομάδα. Μπορούμε να τρέξουμε και πιστεύω ότι θα το κάνουμε», είπε ο Βύντρα που δέχθηκε ερωτήσεις από Ιάπωνες δημοσιογράφους στη συνέντευξη τύπου.

«Δεν θέλω να σταθώ σε κάποιον παίκτη  της Ιαπωνίας (από την εμφάνισή τους στο ματς με την Ακτή). Όλη η ομάδα είναι πολύ καλή και θα τους αντιμετωπίσουμε όπως μας πει ο προπονητής μας και όπως έχουμε δουλέψει αυτές τις μέρες Αν αλλάξει κάτι στο στυλ της Εθνικής είναι θέμα του προπονητή. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Δεν ακολουθούμε την ίδια τακτική σε κάθε ματς. Έτσι και σε αυτό πιστεύω πως θα προσαρμόσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας στην Ιαπωνία».

Πώς θα αντιδράσει η ομάδα μετά από τα τρία γκολ που δέχτηκε από την Κολομβία;

«Κοιτάξτε, φυσικά και συνεχίζει η Εθνική να έχει καλή αμυντική λειτουργία. Τα γκολ μπαίνουν από λάθη και θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε αυτά τα λάθη», είπε ο Βύντρα. Ενώ ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας υποστήριξε:  «Η αυτοπεποίθηση έρχεται από κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Έχουμε ηττηθεί 3-0 στο πρώτο ματς. Πρέπει να βρούμε ξανά την αυτοπεποίθηση που είχαμε πριν το ματς και να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί και όχι τόσο φοβισμένοι όσο είμαστε στα πρώτα λεπτά με την Κολομβία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την Ιαπωνία που όντως είναι μια πολύ καλή ομάδα».

«Δεν βρίσκω έναν λόγο να μην έχουμε αυτοπεποίθηση», παρατήρησε ο Βύντρα. « Στο Μουντιάλ είμαστε και δεν γίνεται να μην έχουμε αυτοπεποίθηση. Να κρατήσουμε τα θετικά και να αφήσουμε τα αρνητικά».

Για την αρνητική παράδοση κόντρα σε ασιατικές ομάδες ο Βύντρα είπε πως «…οι παραδόσεις είναι για να σπάνε», ενώ ο Γλύκος «…στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει παράδοση. Όλα εξαρτώνται από το αν είσαι έτοιμος και τι μπορείς να κάνεις εκείνη την ημέρα».

By