Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Ιταλία ψηφίζει Σαμαρά για μόνιμο πρόεδρο της ΕΕ

«Θα ψήφιζα σίγουρα Σαμαρά», τονίζει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Τη στήριξή του απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο Ενρίκο Λέτα από το βήμα του συνεδρίου της Sueddeutsche Zeitung, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ η Αθήνα θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση της ανάπτυξης, ενώ πρότεινε την απευθείας εκλογή μόνιμου προέδρου της ΕΕ. είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα του είναι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων της Ευρώπης και στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί ειδική σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών στη Ρώμη, στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.

Επισήμανε ακόμη τον κίνδυνο από την ενίσχυση των λαϊκιστικών και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων και εξέφρασε την ανησυχία του για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το φαινόμενο. «Μόνο οι λαϊκιστές διαθέτουν σήμερα αφήγημα για την Ευρώπη. Πρέπει κι εμείς να βρούμε το δικό μας νέο αφήγημα» τόνισε και αναφέρθηκε στην εικόνα του Χέλμουτ Κολ με τον Φρανσουά Μιτεράν το 1984 πιασμένους χέρι-χέρι στο Βερντέν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By