Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θεία Κοινωνία για μαθητές κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης ..νηστείας

Ανατρέφεις σωστούς Χριστιανούς; Απόδειξη!

keria1

Μπορεί η Εκκλησία να μην θέτει ως κανόνα τη νηστεία προ της Θείας Κοινωνίας και το θέμα να αποτελεί αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ πνευματικών -και μη- γερόντων, εντούτοις σε ένα Δημοτικό σχολείο στην Κρήτη το θέμα αυτό έχει διευθετηθεί και μάλιστα με τον πλέον νόμιμο τρόπο: οι γονείς των παιδιών καλούνται να βεβαιώσουν με υπεύθυνη δήλωσή τους το ασκητικό φρόνημα τόσο των ιδίων, όσο και των μικρών μαθητών.

Ο λόγος για ένα έγγραφο που έφεραν σπίτια τους τα παιδιά του σχολείου στο χωριό Κεντρί του Δήμου της Ιεράπετρας με το οποίο οι γονείς τους καλούνταν να βεβαιώσουν τη νηστεία των τέκνων τους προκειμένου να μεταλάβουν της Θείας Κοινωνίας.

Το πρωτοφανές περιστατικό αποκάλυψε το radiolasithi.gr εγείροντας ερωτήματα τόσο για τη λειτουργία των θεσμών όσο και των προσώπων που τα στελεχώνουν.

Οπως αναφέρει το μέσο, η Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση με το θέμα, λέγοντας δεν εχει ζητηθεί τέτοιο χαρτί από την πλευρά της Εκκλησίας και του Ιερέα, ενώ η τοπική Διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσε αδυναμία να δώσει την οποιαδήποτε απάντηση σε σχέση με το περιστατικό.

Όμως ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής και αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Κουγιουμτζάκης, δικαιολόγησε το γεγονός σαν μη προκλητικό και φυσικό και ανακοίνωσε ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει υπογεγραμμένη δήλωση του γονέα, τα παιδιά θα μεταλάβουν.

 

dilosh-nhsteias

 

 

 

 

By