Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Θεοδωράκης: Δεν πρέπει να αποφασίσει κανείς άλλος για σένα

«Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να καταστρέψουμε τη χώρα»

theodorakisB

Αισιόδοξος οτι το Ποτάμι θα κατακτήσει το στόχο του που δεν είναι άλλος απο την τρίτη θέση, εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στο Χαϊδάρι.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να προσέλθουν στις κάλπες, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι με την ψήφο τους για το μέλλον τους.

Τους προέτρεψε μάλιστα, να βάλουν δυνατά ενα τραγούδι και να πάνε να ψηφίσουν.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη έξω από το 2ο γυμνάσιο Χαϊδαρίου, όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα:

Σ.Θ.: Θέλω να ζητήσω μια χάρη από τους ανθρώπους που μας παρακολουθούν αυτή τη στιγμή. Θέλω να δυναμώσουν τη μουσική στο σπίτι. Να βρουν ένα ωραίο τραγούδι και να το βάλουν δυνατά μήπως και σηκωθούν οι νέοι και πάνε και ψηφίσουν. Γιατί νομίζω ότι δεν πρέπει να αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτούς. Αυτό είναι το μήνυμά μου, κατά τα άλλα είναι εύκολα: Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Ας το κάνουμε σήμερα.

Δημοσιογράφος: Πόσο αισιόδοξος είστε για το αποτέλεσμα;

Σ.Θ.: Είμαι πολύ αισιόδοξος αρκεί να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Γιατί πέρασα από μερικές περιοχές, πήγα και στον Άγιο Παντελεήμονα, πήγα και στο κέντρο, και σε μερικά τμήματα δεν υπάρχει κόσμος – σε κάποια άλλα υπάρχει. Ελπίζω το απόγευμα ο κόσμος να πάει να ψηφίσει.

Δημοσιογράφος: Τι πιστεύετε κάνει τον κόσμο να απέχει από τις εκλογές;

Σ.Θ.: Φοβάται ότι ό,τι και να κάνει, δεν αλλάζει κάτι και αυτό είναι λάθος. Γιατί υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για τη χώρα σου και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αποφασίζει κάποιος άλλος για σένα.

Δημοσιογράφος: Οι δημοσκοπήσεις θα επαληθευτούν για Το Ποτάμι;

Σ.Θ.: Οι δημοσκοπήσεις ισχύουν παιδιά για όλους. Θα δούμε. Όλοι κρίνονται το βράδυ της Κυριακής.

Δημοσιογράφος: Τραγούδι θα μας πείτε ποιο να βάλουμε δυνατά;

Σ.Θ.: Μπορούν να βάλουν “Το παπάκι πάει στην ποταμιά”, μπορούν να βάλουν το “Ποτάμι” του Πορτοκάλογλου… υπάρχουν τόσα πολλά ωραία τραγούδια με τη λέξη “ποτάμι” – the river. Σας ευχαριστώ.

By