Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Θεοδωράκης: Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον σώζει ούτε ο Πάπας

«Ο πολίτης να έχει δικαίωμα δύο ψήφων. Μία για τον τοπικό βουλευτή και μία για τον συνδυασμό της ευρύτερης περιφέρειας»

theodorakisMMM

Ως το «μεγάλο κεντρώο κίνημα της χώρας» παρουσιάζει το «Ποτάμι» ο πρόεδρος του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης εξαπολύει επίθεση κατά του του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «σημασία έχει τι πραγματικά πιστεύεις για την Ευρώπη και τι πολιτικές συμμαχίες δημιουργείς. Πρόσφατα ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Ματέο Ρέτσι νεοφιλελεύθερο», σημειώνει και προσθέτει:

«Ο μόνος μεγάλος σύμμαχος που μπορεί να έχει η χώρα μας στη μάχη με τη Μέρκελ είναι για τον κ. Μηλιό όργανο του μεγάλου κεφαλαίου. Όταν έχεις τέτοια μυαλά, φοβάμαι ότι ούτε ο Πάπας μπορεί να σε σώσει».

Κλιμακώνοντας την επίθεση του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» τονίζει πως ο «Αλέξης Τσίπρας βαδίζει στα χνάρια του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου, όταν διεκδικούσαν εξουσία. Οι ομιλίες όλων των αρχηγών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ίδιες. Θα μοιράσουν λεφτά που θα πάρουν από τη φοροδιαφυγή, θα αυξήσουν τις συντάξεις, θα συγκρουστούν με τα συμφέροντα. Μετά παρέλαβαν άδεια ταμεία ενώ ξεχνούν και τα συμφέροντα. Μια παράσταση χωρίς σασπένς».

Σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας​, ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτιμά πως η κυβέρνηση θα συγκεντρώσει πολύ δύσκολα τους 180 ψήφους, ενώ σχολιάζοντας εάν ήταν επιτυχημένες ή όχι οι θητείες του Κωστή Στεφανόπουλου και του Κάρολου Παπούλια, επισημαίνει:

«Είμαστε όμως στο 2014. Έχουμε περάσει μια τετραετία κρίσης εξαιτίας κυρίως των πολιτικών, οπότε καλό θα ήταν το πολιτικό σύστημα να καταλάβει ότι υπάρχουν και άλλοι Έλληνες και όχι μόνο οι συνταξιούχοι συνάδελφοί τους».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για «μικροπολιτικά τεχνάσματα», σημειώνοντας πως «εμείς θέλουμε έναν καινούργιο εκλογικό νόμο και όχι μπαλώματα απλώς για να εξυπηρετηθεί το παλαιό σύστημα».

Αναπτύσσοντας την πρόταση του «Ποταμιού», σημείωσε πως πρέπει να σταματήσει το «το κυνήγι του σταυρού στις μεγάλες περιφέρειες που ευνοεί τους πλούσιους, τους κληρονόμους και αυτούς που στηρίζουν οι τηλεοράσεις».

«Να χωρίσουμε τη χώρα σε μικρές περιφέρειες» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης και προσέθεσε:

«Ο πολίτης να έχει δικαίωμα δύο ψήφων. Μία για τον τοπικό βουλευτή και μία για τον συνδυασμό της ευρύτερης περιφέρειας. Να μπορεί να ψηφίσει υποψηφίους από δύο διαφορετικά κόμματα. Μια Βουλή με 250 βουλευτές – 150 από τις μονοεδρικές και 100 από τις περιφέρειες, χωρίς μπόνους για τα κόμματα εξουσίας. Πέντε έδρες για τους Ελληνες της Διασποράς».

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τις «21 κυβερνητικές προτεραιότητες του Ποταμιού». Θα προηγηθεί μαραθώνια συζήτηση με τη συμμετοχή 60 προσώπων, ανάμεσα τους βουλευτές, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι της τέχνης, ακτιβιστές, επιχειρηματίες, υπό τον τίτλο «Όχι συνθήματα – Λύσεις».

By