Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θεοδωράκης: Χρειαζόμαστε νέους εθνικούς ευεργέτες

Ο επικεφαλής του «Ποταμίου» πήρε θέση για το θέμα του γάλακτος, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κυβέρνηση

to potami

Στα Ιωάννινα βρέθηκε την Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης, συνεχίζοντας τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, με σκοπό την ενίσχυση του «Ποταμίου» μπροστά στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Μετά από την ομιλία του σε αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου «Φρόντζου Πολιτεία», απάντησε σε ερώτηση που δέχθηκε  με μια «παραβολή» για τους πλούσιους, όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως οι πλούσιοι κάνουν το καθήκον τους. Τόνισε την ανάγκη να βρεθούν νέοι εθνικοί ευεργέτες, που θα «υιοθετήσουν χωριά, θα δώσουν υποτροφίες, θα φτιάξουν σχολεία».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «η αστική τάξη που δεν διαθέτει εθνική συνείδηση, που δεν φροντίζει τον ζωτικό της χώρο, είναι καταδικασμένη να χαθεί. Η κοινωνία και η πολιτική ηγεσία, θα πρέπει να βρει τρόπους να πείσει τους ζάπλουτους Έλληνες ότι η προσφορά, η ευεργεσία, η επιστροφή των χρημάτων τους, στον τόπο, είναι προέχων ζήτημα αυτή την εποχή. Είναι επένδυση για τους ίδιους. Τους συμφέρει να σταθεί όρθια η πατρίδα».

Σε σύγκριση με το παρελθόν, ανέφερε πως «δεν υπάρχουν πια Αβέρωφ, Αρσάκηδες, Ζάππες, Ζωγράφοι, Ζωσιμάδες, Καπλάνηδες, Ριζάρηδες, Σίνες, Σταύρου, Στουρνάρες, Τοσίτσες. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν – ίσως θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν, πρέπει όμως να φανούν».

Αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το άρθρο του Νίκου Δήμου για την επανάσταση του 1821, λέγοντας πως «κάποιοι άεργοι ουσιαστικά σχολιαστές, βρίσκουν ένα κείμενο – ένα άρθρο, αναδεικνύουν κάποιες λεπτομέρειες και δίνουν μάχες» που δεν αφορούν την κοινωνία, όπως την είδε αυτός σήμερα από κοντά.

Όσον αφορά  το θέμα του γάλακτος –που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κυβέρνηση-, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση που είχε διατυπώσει και νωρίτερα σήμερα κατά την επίσκεψή του σε φάρμα στα Γιάννενα, ότι θα πρέπει κάθε χάρτινη συσκευασία να αναφέρει την προέλευση του γάλακτος, ώστε να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιο γάλα είναι ελληνικό. Τόνισε μάλιστα, πως το «πρόβλημα» δεν ήταν από την τρόικα, αλλά «υπήρχαν κάποιοι άλλοι άνθρωποι, κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες, κάποιες άλλες βιομηχανίες που απαιτούσαν αυτή την αναστάτωση σε σχέση με το γάλα».

Η Ελλάδα έχει ανάγκη τους κτηνοτρόφους, όχι τις εισαγωγές, τόνισε ο αρχηγός του κόμματος και κατέληξε πως «θα πρέπει ένας άνθρωπος σοβαρός απ” την κυβέρνηση να συζητά καθημερινά μ” αυτούς εδώ τους ανθρώπους. Εδώ θα δοθούν οι λύσεις. Δεν θα δοθούν οι λύσεις με κάποια φιρμάνια που έρχονται από κάποια γραφεία».

By