Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θεοδωράκης: Όλοι δηλώνουν αντισυστημικοί, από θεατρίνους μέχρι επιχειρηματίες

Υπέρ της φύλαξης των πανεπιστημίων τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού

theodorakisA

Υπέρ της φύλαξης των πανεπιστημίων τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή το σχετικό θέμα που έχει προκύψει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και λόγω της εμπλοκής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Πανεπιστήμιο είναι περιουσία των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού, άρα πρέπει να φυλάσσεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης μέσω του ΣΚΑΙ,  δηλώνοντας ότι είναι ξεκάθαρη θέση του κόμματος.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε επίσης ότι το Ποτάμι «σχίζει» στους νεαρούς ψηφοφόρους, θέλοντας να δείξει ότι είναι κοντά στους φοιτητές.

Αναφερόμενος στις φοιτητικές παρατάξεις, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την άποψη ότι τα κόμματα πρέπει να φύγουν από τα πανεπιστήμια. «Οι φοιτητές να κάνουν απερίσπαστοι  ότι θέλουν, να διαδηλώνουν, να διεκδικούν. Οι φοιτητές δεν έχουν ανάγκη από προστάτες, μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους» τόνισε.  Για να προσθέσει ότι «δεν θεωρώ τους φοιτητές προβατάκια».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι σε πρόσφατη επίσκεψη του στα Ιωάννινα,τον προσέγγισαν κάποιοι φοιτητές και του πρότειναν να ιδρύσουν μια φοιτητική παράταξη του Ποταμιού με το όνομα «Παραπόταμος», κάτι για το οποίο τους απέτρεψε, καθώς δεν συμφωνεί με την εμπλοκή των κομμάτων στα Πανεπιστήμια.

Σε ερώτηση για τις καταλήψεις, είπε ότι είναι μια μορφή κινητοποίησης που εντάσσεται σε ένα πλαίσιο διεκδίκησης αιτημάτων, ανάλογα με το πόσο ακραία είναι η αντίθετη πλευρά.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι είχε  συμμετάσχει και ο ίδιος σε δυναμικές καταλήψεις στο σχολείο της Αγίας Βαρβάρας το  1979, όμως, τότε όπως είπε ήταν διαφορετικά τα πράγματα στην χώρα μας.

«Είμαστε σε μια εποχή που όλοι δηλώνουν αντισυστημικοί, από θεατρίνους μέχρι μεγάλους επιχειρηματίες» είπε στην συνέχεια φωτογραφίζοντας τον Λάκη Λαζόπουλο και την Γιάννα Αγγελοπούλου, ξεκαθαρίζοντας ότι «είμαστε εναντίον του παλιού κομματικού συστήματος». Είπε,μάλιστα, ότι τα περισσότερα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας έχουν δημιουργηθεί από την την ύπαρξη μιας παλιάς κομματικής δυναστείας. Γι” αυτό,- όπως σημείωσε-  «πρέπει να παραμερίσουμε τους κομματικούς μηχανισμούς και να βάλουμε  καινούργιους ανθρώπους».

Ο κ. Θεοδωράκης  είπε ότι κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο, στην παρούσα φάση της πολιτικής αντιπαράθεσης, μεταξύ κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ με τα ΑΤΜ και τους «κουμπαράδες» για την προεδρική εκλογή, δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση.   «Δεν είναι όλα εμφύλιοι πόλεμοι στη χώρα» υπογράμμισε.

Υποστήριξε, επίσης, ότι το Ποτάμι δεν είναι «ουρά» κάποιου κόμματος που θέλει να βολιδοσκοπήσει πιθανούς συμμάχους.  «Έχω μια εθνική πρόταση να καταθέσω στους δύο πολιτικούς άνδρες» είπε.

Σε ερώτηση αν θα συναντούσε τον Γ. Παπανδρέου, απάντησε ότι θα συνομιλήσει με όσους επιτάσσει το συμφέρον της χώρας.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης δεν θέλησε να σχολιάσει την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Λάκη Λαζόπουλο, αρκούμενος να δηλώσει ότι για το Ποτάμι λένε διάφορα «τέρατα».

By