Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεοδώρα Τζάκρη: Από το υπουργείο, στο «αντιμνημόνιο»

Οι ενδυματολογικές προτιμήσεις της βουλευτή Πέλλας έδωσαν χρώμα στην κυβέρνηση Παπανδρέου

tzakri610_111113Η Θεοδώρα Τζάκρη, δικηγόρος από τον νομό Πέλλας, μπήκε στην πολιτική μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ξεκινώντας την πολιτική της καριέρα ως Νομαρχιακή Σύμβουλος. Η τριπλή εκλογή της (2004, 2007, 2009) στη Βουλή και η μετέπειτα αξιοποίησή της ως Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Παπανδρέου, συνθέτουν ένα αξιοζήλευτο σκηνικό για την δημότισσα Γιαννιτσών.

Εγκατεστημένη στο Διοικητήριο (σημερινό υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), η κ. Τζάκρη αποτέλεσε το «πρόσωπο» της κυβέρνησης Παπανδρέου στη Βόρεια Ελλάδα, πρόσωπο ομολογουμένως λαμπερό. Η αδυναμία της σε γνωστά και ακριβά brands, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις γόβες Loboutin, η επιμελημένη της κώμη (αποτέλεσμα σχεδόν καθημερινών επισκέψεών της σε κομμωτήριο που είχαν απασχολήσει τότε τον Τύπο), σε συνδυασμό με την προσεγμένη της εμφάνιση, προκαλούσαν εντύπωση ακόμη και μεταξύ των υπολοίπων γυναικών του Κοινοβουλίου.

Τσάντες Ferragamo, αξεσουάρ και ρούχα Burberry και απαράμιλλο στυλ, που κορυφώθηκε στο γάμο του βουλευτή, Χρήστου Αηδόνη. Η εμφάνιση της κ. Τζάκρη άφησε άφωνους τους παρευρισκόμενους, καθώς η κομψότητα που απέρρεε το φόρεμα του οίκου Mendel (αξίας 6.000 ευρώ), δεν έμειναν ασχολίαστα.

Ήταν τον Ιούνιο του 2011, όταν σε κατάθεση στεφάνου σε εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Αλμωπίας, όταν η κ. Τζάκρη δεν αποχωρίστηκε την επώνυμη τσάντα της ούτε στιγμή της κατάθεσης του στεφάνου, ξεχωρίζοντας για άλλη μια φορά για τις στιλιστικές της επιλογές.
Η άνεση είχε εισχωρήσει για τα καλά στην καθημερινότητα της υφυπουργού. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος» αποκάλυπτε πως τη χρήση της αίθουσας VIP του αεροδρομίου και τους «καφέδες» της επιβαρύνθηκε το ελληνικό δημόσιο, καθώς βρέθηκαν στο νομικό πλαίσιο οι κατάλληλες διατάξεις, για να καλύψουν τη δαπάνη.

Η λαμπερή υφυπουργός δεν τράβηξε μόνο τα φώτα εξαιτίας των προσεγμένων εμφανίσεών της. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» φέρεται να παρενέβη στη διαδικασία προσλήψεων στο Μουσείο της Πέλλας, καθώς τις θέσεις κατέλαβαν 36 άτομα που συνδέονταν με συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς με την υφυπουργό, παρά το γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι ήταν περισσότεροι από 300. Η βουλευτής Πέλλας απέρριψε τις κατηγορίες και συνέχισε την κοινοβουλευτική της δράση, η οποία διαφοροποιήθηκε τον τελευταίο χρόνο.

Γυρίζοντας τον κόσμο

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο απείχε συνειδητά από τα κονοβουλευτικά ενσταντανέ, αφήνοντας στη λήθη την κομψή και επιμελημένη της εμφάνιση. Μάλιστα, συμμετείχε σε πάρα πολλές αποστολές της Βουλής, επιλέγοντας να κρατά αποστάσεις στην πράξη και ταξιδεύοντας.

Σε όσους ρωτούσαν, «μα τι έχει η Θοδώρα;», οι γνωρίζοντες καλά την πρώην υφυπουργό απαντούσαν: «αλλαγή γραμμής πλεύσης». Η άλλοτε λαμπερή βουλευτής, μολονότι ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, φαίνεται ότι από καιρό έχει βάλλει πλώρη για την διεκδίκηση του δήμου στη γενέτειρά της, στα Γιαννιτσά, υιοθετώντας ένα πιο χαμηλό «αντιμνημονιακό» προφίλ και ανεβάζοντας το εσωκομματικό θερμόμετρο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By