Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θεοδώρα Τζάκρη: η υφυπουργός που ξεχώρισε

Οι ενδυματολογικές προτιμήσεις της βουλευτή Πέλλας έδωσαν χρώμα στην κυβέρνηση Παπανδρέου

TzakriΗ Θεοδώρα Τζάκρη, δικηγόρος από τον νομό Πέλλας, μπήκε στην πολιτική μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η τριπλή εκλογή της (2004, 2007, 2009) στη Βουλή και η μετέπειτα αξιοποίησή της ως Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Παπανδρέου, συνθέτουν ένα αξιοζήλευτο σκηνικό για την δημότισσα Γιαννιτσών.

Εγκατεστημένη στο Διοικητήριο (σημερινό υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), η κ. Τζάκρη αποτέλεσε το «πρόσωπο» της κυβέρνησης Παπανδρέου στη Βόρεια Ελλάδα, πρόσωπο ομολογουμένως λαμπερό. Η αδυναμία της σε γνωστά και ακριβά brands, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις γόβες Manolo Blahnik, σε συνδυασμό με την προσεγμένη της εμφάνιση, προκαλούσαν εντύπωση ακόμη και μεταξύ των υπολοίπων γυναικών του Κοινοβουλίου.

Ήταν τον Ιούνιο του 2011, όταν σε κατάθεση στεφάνου σε εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Αλμωπίας, όταν η κ. Τζάκρη δεν αποχωρίστηκε την επώνυμη τσάντα της ούτε στιγμή, ξεχωρίζοντας για τις στιλιστικές της επιλογές.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο απείχε συνειδητά από τα κονοβουλευτικά ενσταντανέ, αφήνοντας στη λήθη την κομψή και επιμελημένη της εμφάνιση.
Σε όσους ρωτούσαν, «μα τι έχει η Θοδώρα;», οι γνωρίζοντες καλά την πρώην υφυπουργό απαντούσαν: «αλλαγή γραμμής πλεύσης». Η άλλοτε λαμπερή βουλευτής, μολονότι ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, φαίνεται ότι από καιρό έχει βάλλει πλώρη για την διεκδίκηση του δήμου στη γενέτειρά της, στα Γιαννιτσά, υιοθετώντας ένα πιο χαμηλό «αντιμνημονιακό» προφίλ και ανεβάζοντας το εσωκομματικό θερμόμετρο.

ΠΑΣΟΚ: Αναμενόμενη σχεδόν η «ανταρσία» Τζάκρη

Η στάση που τήρησε η Θεοδώρα Τζάκρη στη χθεσινή ψηφοφορία, υπερψηφίζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σχεδόν αναμενόμενη για τη Χ.Τρικούπη. Η κ. Τζάκρη έδωσε δείγμα των προθέσεών της στην τροπολογία για τα χρέη ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ το καλοκαίρι, ενώ οι τελευταίες τοποθετήσεις της στη διάρκεια των συνεδριάσεων της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ διακρινόταν από ένταση και έντονη κριτική.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By