Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Θεοχάρης: «Αριστερός» ο φόρος ακινήτων

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να εισπραχθεί το μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών

theoxaris«Αριστερό» χαρακτήρισε τον φόρο ακίνητης περιουσίας ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Όπως είπε, «ο φόρος ακίνητης περιουσίας σίγουρα δεν είναι ένας φόρος που τον ζητάει η φιλελεύθερη ομάδα» και πρόσθεσε ότι«οι φιλελεύθεροι και οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας θα έλεγαν «εμείς έχουμε φορολογηθεί, δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο»».

Όσον αφορά στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί το «κυνήγι» των μεγάλων χρεών αλλά παραδέχτηκε ότι ελάχιστα μπορούν να εισπραχθούν πλέον.

«Από τα 60 δις, ακόμα δεν έχει γίνει όλη η επεξεργασία για να πει κάποιος με σιγουριά ποια είναι προς είσπραξη, αλλά νομίζω ότι θα είναι πολύ μεγάλο ποσοστό τα ανεπίδεκτα, γύρω στο 70-75%», είπε.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων  αναφέρθηκε και στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης λέγοντας πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 440.000 αιτήσεις, εκ των οποίων έχουν εγκριθεί  380.000  και ότι 20.000 που είχαν πάρει πετρέλαιο πήραν όλο το επίδομα και οι υπόλοιποι 165.000 τις προκαταβολές.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By