Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θεοχάρης: Καλύτερα να μπει «λουκέτο» στις ελλειμματικές επιχειρήσεις

«Η εκκαθάριση του ΦΕΦΠ είναι φέτος 2 δισ χαμηλότερη από πέρυσι»

theoxaris«Καλύτερα να κλείσουν επιχειρήσεις που οφείλουν και δημιουργούν ελλείμματα, παρά να παραμείνουν ανοιχτές και να συνεχίσουν να παράγουν ελλείμματα στο κράτος, στα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζομένους τους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, όπως παραδέχτηκε, θα υπάρξει πρόβλημα για όσους παραλάβουν όλες τις ειδοποιήσεις για τον ΦΑΠ, προσθέτοντας ότι «περίπου 50.000 φορολογούμενοι έχουν προβεί σε ρύθμιση οφειλών περασμένων ετών, δεν είμαστε ικανοποιημένοι».

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί υπερφορολόγησης, ο ενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ανέφερε πως το πόσο από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων από το εισόδημα θα είναι εφέτος 2 δισ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.

«Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 4,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, 4 εκατ. έχουν εκκαθαριστεί, και απομένουν περίπου 1 εκατ. έως το τέλος του μήνα», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, συμπληρώνοντας ότι περίπου 130.000 φορολογούμενοι έχουν κληθεί για έλεγχο στην εφορία, ενώ από αυτές οι περίπου 15.000 έχουν εκκαθαριστεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By