Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θερμά λόγια για το Ποτάμι από Καμίνη- Μπουτάρη

«Ποθούμε ένα ποτάμι αλλαγών» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων

kaminis-boutaris

Τη στήριξη τους στο Ποτάμι εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης αντίστοιχα, απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών του ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος.

Ο κ. Καμίνης ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά : «Ποθούμε ένα Ποτάμι αλλαγών. Δεν έχουμε χρόνο για να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Είτε με μνημόνια είτε με αντιμνημόνια. Έχω όμως ελπίδα και πίστη γι’ αυτό είμαι εδώ. Έχετε τεράστια δύναμη. Έχετε αναλάβει μια μεγάλη υποχρέωση για τη χώρα”. Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη «πραγματικής μεταρρύθμισης στις σχέσεις του Κράτους με την τοπική αυτοδιοίκηση» με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρότεινε «η φορολογία στα ακίνητα  να απλουστευθεί και να παραχωρηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση» προκειμένου, όπως σημεείωσε, «ο κάθε δήμος να καθορίζει ο ίδιος το ύψος φορολογίας των κατοίκων του».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε με θερμά λόγια για το Ποτάμι επισημαίνοντας πως «ένα από τα πρώτα πράγματα που πρόταξε ως αδήριτη ανάγκη είναι η πολιτική σταθερότητα» και πρόσθεσε «γι’αυτό και ορθά κατά τη γνώμη μου δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι αν χρειαστεί θα συνεργαστεί για τον σχηματισμό κυβέρνησης και με τα δύο μεγάλα κόμματα. Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων απομακρύνεται. Η χώρα για να πορευθεί ομαλά χρειάζεται πολιτική κουλτούρα συναίνεσης και όχι αντιπαλότητας. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Χρειάζεται μια μίνιμουμ προγραμματική συνεννόηση και όχι ατέρμονους διαγκωνισμούς για τα μάτια του κόσμου».

By