Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θερμή συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου – Πατριάρχη Μόσχας [εικόνες]

Μηνύματα ενότητας από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας, συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο εκφράζοντας τις στενές σχέσεις που συνδεόυν τις δύο Εκκλησίες. Τον Κύριλλο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο των Σπάτων ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος και ο πρεσβευτής της Μόσχας στην Ελλάδα Βλαντίμιρ Τσικβισβίλι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από άμβωνος, κατά το συλλείτουργο με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, αναφέρθηκε στους μακραίωνους δεσμούς των δύο Εκκλησιών.

«Μας συνδέουν κοινές ιστορικές μνήμες και κοινοί αγώνες και επιπλέον, μας ενώνουν η μυστηριακή ζωή και η κοινή μαρτυρία κατά την εκπλήρωση της αποστολής μας στον σύγχρονο κόσμο» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος επισημαίνοντας ότι «η οικοδόμηση της ενότητος της Εκκλησίας δεν είναι κάτι δεδομένο, αλλά επιβεβαιώνεται μέσα στην εμπειρία του εκκλησιαστικού Σώματος. Είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος και του διαρκούς αγώνος της εκκλησιαστικής κοινότητος».

Στην αντιφώνησή του, ο Ρώσος Πατριάρχης σημείωσε ότι «σήμερα λαοί πολλών χωρών με μακραίωνη ιστορία του χριστιανισμού αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή πολιτιστική πρόκληση: να ζουν με τον Θεό ή χωρίς Αυτόν, να δεχθούν ως κανόνα την άρση παντός ηθικού περιορισμού ή να έχουν ως γνώμονα την ανατεθείσα υπό Αυτού σε μας ευθύνη του λόγου και των πράξεων, των ψηφιζομένων νόμων και γενικώς της κατευθύνσεως της ζωής».

[custom_gallery id=»41200″]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By