Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Έρευνα στα γραφεία της Χ.Α. και σε οικίες συλληφθέντων μελών της

Στην κατοχή τους έφεραν πτυσσόμενα γκλομπ, δακρυγόνα και σουγιάδες 

xrisi avgi

Έρευνα στις οικίες των συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, καθώς και στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της οργάνωσης πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές της συμπρωτεύουσας, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το βράδυ στις 22.40 πέντε άνδρες, μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έφεραν στην κατοχή τους πτυσσόμενα γκλομπ, δακρυγόνα και σουγιάδες συνελήφθησαν στην οδό Λιβανόβου, σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία του «Λαϊκού Σύνδεσμου – Χρυσή Αυγή», από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή. Οι συλληφθέντες είναι Έλληνες ηλικίας 25, 39, 17, 22 και 20 ετών.

Κατά τη διάρκεια σωματικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν: ο 25χρονος ένα δακρυγόνο σπρέι και μια aπτυσσόμενη ράβδο (γκλομπ), ο 39χρονος δακρυγόνο σπρέι, ο 17χρονος μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο , ο 22χρονος ένα δακρυγόνο, μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο και έναν σουγιά και ο 20χρονος ένα δακρυγόνο σπρέι, ένα σουγιά και μια κροτίδα. Και οι πέντε δήλωσαν ότι είναι μέλη του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Στη συμπληρωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 22χρονου πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, δακρυγόνο σπρέι και σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 20χρονου στη Χαλκιδική αεροβόλο πιστόλι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By