Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Επιλύεται το θέμα της μεταφοράς μαθητών

Εγκρίθηκαν τα πρώτα κονδύλια πληρωμής των λεωφορειούχων

σχολειο

Καρπούς επέφερε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών και των γονέων τους έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Θεοφάνη Παπά να ενημερώνει τους συγκεντρωμένους ότι θα επιλυθεί άμεσα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Ο κ. Παπάς δήλωσε ότι έχουν ήδη εκδοθεί τα πρώτα εντάλματα πληρωμών για τους λεωφορειούχους και από τη Δευτέρα οι μαθητές θα μπορούν να μεταφέρονται από και προς τα σχολείο τους με ασφάλεια και κρατικά έξοδα.

Υπογράμμισε δε ότι, υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αποπληρωμή των παρελθόντων ετών. Οι λεωφορειούχοι (που σταμάτησαν να μεταφέρουν τους μαθητές διεκδικώντας δεδουλευμένα από το 2012), έχουν ενημερωθεί για τις εξελίξεις και τη διαδικασία, τόνισε ο κ. Παπάς.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν γονείς και μαθητές σχολείων από όλο το νομό Θεσσαλονίκης και όπως είπε το μέλος της Ένωσης Γονέων δήμου Θέρμης Χρόνης Μακρίδης, την ερχόμενη Δευτέρα προγραμματίστηκε για τις 7 το απόγευμα συνεδρίαση των συλλόγων γονέων όλου του νομού, «προκειμένου να αποτιμήσουμε τις εξελίξεις» και ανάλογα να αποφασίσουν πώς πρόκειται να κινηθούν.

By