Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014, ξεκινώντας με σκάκι

Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει περισσότερες από 130 εκδηλώσεις που θέτουν στο επίκεντρο τους νέους, τις δημιουργικές τους προτάσεις, τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους

thessaloniki
Με ένα μεγάλο πάρτι  στην Αποθήκη Γ” στο Λιμάνι υποδέχτηκε η  Θεσσαλονίκη το 2014, έτος κατά το οποίο στέφεται Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας. Σήμερα, στο Μέγαρο Μουσικής θα δοθεί η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με ένα εορταστικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους νέους της πόλης. Η συναυλία θα δοθεί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ και με αφηγητή τον ηθοποιό Γιάννη Βούρο.

Η Θεσσαλονίκη ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας θα φιλοξενήσει περισσότερες από 130 εκδηλώσεις (συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια, διαγωνισμοί, παρουσιάσεις, εκθέσεις) που θέτουν στο επίκεντρο τους νέους, τις δημιουργικές τους προτάσεις, τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους.

Πρώτη εκδήλωση της χρονιάς το σκάκι

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από εβδομήντα σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ελλάδα θα αγωνιστούν, για επτά ημέρες, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σκάκι Εφήβων Νεανίδων έως 18 ετών και Νέων Ανδρών Γυναικών έως 20 ετών- στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης- για να αναδειχθούν πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του 2014.

Τα πρωταθλήματα είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και αποτελούν την πρώτη εκδήλωση της χρονιάς. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης.

Οι αγώνες είναι ανοικτοί στο κοινό και θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου από το site www. games2014.esth.gr.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 2 Ιανουαρίου στις 4 μ.μ. και η τελετή λήξης στις 8 Ιανουαρίου 2014 στις 4.30 μ.μ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By