Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα έργα του μετρό

Ανακόπτεται η κυκλοφορία σε δύο περιοχές που θα φιλοξενήσουν το μετρό

se-megalutero-bathos-tha-sunexistei-i-ereuna-sto-metro-thessalonikis

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσαν οι αρχές σε δύο περιοχές της Θεσσαλονίκης ενόψει των έργων για ο μετρό της πόλης.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα  θα μετακινηθεί ο εργοταξιακός χώρος στο βόρειο τμήμα της οδού Μοναστηρίου, για τις ανάγκες κατασκευής του σταθμού «Δημοκρατία» και της διακλάδωσης της γραμμής προς την Σταυρούπολη.

Το νότιο τμήμα της οδού θα αποδοθεί στην κυκλοφορία, διαθέτοντας βελτιωμένα χαρακτηριστικά κυκλοφορίας και συγκεκριμένα δύο λωρίδες με κατεύθυνση δυτικά και τρεις προς ανατολικά.

Στις 9 Οκτωβρίου αναμένεται να περιοριστεί ο εργοταξιακός χώρος στο σταθμό «Ανάληψη» και θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: αποδίδεται το τμήμα της οδού Δελφών, ήπιας κυκλοφορίας και πλάτους τεσσάρων μέτρων, από το ύψος της οδού Μάρκου Μπότσαρη έως την οδό Πέτρου Συνδίκα κι αμφιδρομείται η οδός Λυσικράτους για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας και ιδιαίτερα για την πρόσβαση στο νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης.

Στη διάθεση του κοινού βρίσκεται το τμήμα της οδού Δροσίνη, τόσο για την κυκλοφορία των Ι.Χ όσο και για τους πεζούς, για τους οποίους αναμένεται να δημιουργηθεί πεζοδιάβαση με σηματοδότη.

By