Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: μπλόκο των δημάρχων στην πώληση ΕΥΑΘ

 Τοπικό δημοψήφισμα ετοιμάζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κ.Μακεδονίας

neroΑντίθετο με την αποκρατικοποίηση του πλειοψηφικού πακέτου της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης εμφανίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο «μετά από διαλογική συζήτηση, έχοντας υπόψη την εισήγηση του κ. Προέδρου, τις απόψεις των Μελών του, το πλαίσιο προτάσεων της σύσκεψης εργασίας των Δήμων και των Φορέων της Θεσσαλονίκης της 23ης Μαΐου 2013, και την απόφασή του 11/2013 – αποφασίζει κατά πλειοψηφία- εκφράζει για μια ακόμη φορά την πάγια θέση της ΠΕΔ και, συνολικά, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενάντια στην πώληση της ΕΥΑΘ και στην μετατροπή της σε ιδιωτικό μονοπώλιο».

Όπως σημειώνουν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, για «την απόκρουση της επίθεσης που δέχεται η ΕΥΑΘ» θα προβούν σε σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων στην κατάθεση επίσημου αιτήματος της ΠΕΔΚΜ προς τον Υπουργό Εσωτερικών «για την έκδοση του σχετικού Π.Δ. (άρθρο 216 § 7 του Ν. 3463/2006) περί διεξαγωγής τοπικών δημοψηφισμάτων, και να πραγματοποιηθεί  παράσταση στον Υπουργό για την προώθηση του αιτήματος, και δημοσιοποίησή του», προκειμένου να καλέσουν το λαό της συμπρωτεύουσας να αποφασίσει!

Το ενδεχόμενο διενέργειας τοπικού δημοψηφίσματος για την αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ φαντάζει ακόμη πιο ισχυρό μετά την αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς και της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας σαφές μήνυμα εναντίωσης στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

 

 

 

 

 

By