Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Γιαγιά και εγγονή κινδύνεψαν να καούν από πυρκαγιά- Δεν είχαν ρεύμα

 Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:15 τα ξημερώματα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε από το σπίτι ένα κορίτσι και τη γιαγιά του, καθώς και ένα άντρα

ekab600_400

Παρολίγο νέα τραγωδία στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, από φωτιά που ξέσπασε σε μονοκατοικία, όπου, σύμφωνα με πληφορίες δεν είχε ρεύμα εδώ και επτά μήνες και χρησιμοποιούσε κεριά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:15 τα ξημερώματα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε από το σπίτι ένα κορίτσι και τη γιαγιά του, καθώς και ένα άντρα.

Τα τρία άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου με αναπνευστικά προβλήματα. Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Ο δήμαρχος Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης δήλωσε στο Mega, ότι η οικογένεια δεν είχε ρεύμα εδώ και 2 χρόνια. Όπως είπε, η οικογένεια λάμβανε βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και την Εκκλησία. Ο δήμαρχος επισήμανε, δε, ότι υπάρχουν άλλες 700 οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα στο Δήμο Ευόσμου και -όπως είπε- η κατάσταση αυτή αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να έχει καλύψει ο Δήμος τους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Λαφαζανίδης σημείωσε ότι ακόμη κι αν ο Δήμος είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος για τις 700 οικογένειες, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By