Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 8 μέχρι τις 11 αύριο το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά

www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas
www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, που τις τελευταίες μέρες έχουν λάβει τη μορφή των συμβολικών αποκλεισμών δρόμων. Το πρωί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού πραγματοποίησαν διαμαρτυρία και ολιγόωρο αποκλεισμό του ενός ρεύματος κυκλοφορίας στο δρόμο μπροστά από το σχολείο. Κινητοποίηση μαθητών έγινε και στο Ωραιόκαστρο ενώ το απόγευμα εκατοντάδες γονείς και μαθητές από τη Θέρμη συγκεντρώθηκαν στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια» όπου ενημέρωσαν τους διερχόμενους οδηγούς για το πρόβλημα που έχει ανακύψει.

«Ένας μήνας έχει συμπληρωθεί από τότε που άνοιξαν τα σχολεία και παραμένουμε χωρίς μεταφορές», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θέρμης, θεόδωρος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι θα περιμένει να γίνει πράξη η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα, καθώς απομένει μόνο η υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι αύριο ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης καλεί τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By