Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Eπεισοδιακή η δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο

Η πολιτική αγωγή προσκόμισε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται η υπόθεση, έγγραφες αναφορές υπαλλήλων του δήμου

papageorgopoulos
Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η 13η μέρα της δίκης, σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η πολιτική αγωγή προσκόμισε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται η υπόθεση, έγγραφες αναφορές υπαλλήλων του δήμου, σύμφωνα με τις οποίες, ο εκ των κατηγορουμένων πρώην διευθυντής της ταμειακής υπηρεσίας Γιώργος Γκαϊδατζής, επιχείρησε προ εβδομάδας να αποσπάσει φακέλους από το δημοτικό αρχείο. Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα της έδρας, Δημήτρη Νάιντου, ο οποίος ζήτησε να διωχθεί αυτεπαγγέλτως ο κατηγορούμενος για απόπειρα υπεξαγωγής δημοσίων εγγράφων.

Ο κ. Γκαϊδατζής, κληθείς να σχολιάσει το συμβάν, είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μετέβη στο δημοτικό αρχείο, αναζητώντας έγγραφα προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Είχα ενημερώσει την προϊσταμένη. Δεν μου είπε κάτι. Ήταν η πολλοστή φορά που κατέβηκα. Από τον Σεπτέμβριο έχω πάρει πολλά χαρτιά με παρόμοιο τρόπο» τόνισε, ενώ οι συνήγοροί του, έκαναν λόγο για επιλεκτική ροή εγγράφων από την πολιτική αγωγή.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να διωχθεί ο κατηγορούμενος, επειδή όμως έχει παρέλθει το αυτόφωρο, πρότεινε να κινηθεί η διαδικασία μετά το πέρας της δίκης. Στο μεταξύ, η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση της πρώην προϊσταμένης του τμήματος εξόδων του δήμου Αγοραστής Μόσχογλου.

By