Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Θετικές οι εξελίξεις για τον ΟΦΗ -πήρε παράταση, δεν απειλείται με αφαίρεση βαθμών

Ευχάριστες οι εξελίξεις για τον ΟΦΗ, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του για παράταση της προσωρινής διαταγής για στάση πληρωμών προς τους πιστωτές του, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης για την υπαγωγή του (ή όχι) στο άρθρο 99 (πτωχευτικός κώδικας).

KOSMOS-650x485Τι σημαίνει αυτό; Οι Κρητικοί, πλέον, εξακολουθούν να «προστατεύονται» και δεν κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα, κάτι που είχαν ζητήσει οι Στάθης Ταυλαρίδης και Γιώργος Γεωργίου με αφορμή την παύση καταβολής των οφειλομένων προς αυτούς τους τελευταίους πέντε μήνες. Επιπλέον, η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν έχει συμπεριλάβει στην αίτηση υπαγωγής τα χρέη προς παίκτες και προπονητές και γι” αυτό ελπίζει ότι μπορεί η ΕΠΟ να αλλάξει την απόφασή της για ανάκληση της άδειας συμμετοχής του στο πρωτάθλημα.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου για την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 αναμένεται μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή εκδίκαση βρέθηκε και ο δικηγόρος των Ταυλαρίδη και Γεωργίου, κ. Λυσσάνδρου, εκπροσωπώντας και άλλους 11 πρώην παίκτες του ΟΦΗ, θέλοντας να προσβάλλει την απόφαση.

Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ υποστήριξε προς το δικαστήριο, μέσω του οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ, Μανώλη Βασιλάκη, τα εξής: «Έχει γίνει μείωση εξόδων πάνω από 55% ενώ την τελευταία λογιστική περίοδο η ΠΑΕ είχε κέρδη 255.000 ευρώ. Κατατέθηκαν οι τελευταίοι ισολογισμοί. Δεν έχουμε σκοπό να χρεώνουμε κανέναν. Μέσω των ισολογισμών αποδεικνύεται ότι ο ΟΦΗ τα τελευταία δυο χρόνια έχει δώσει σε πρώην ποδοσφαιριστές τόσα χρήματα που δεν είχαν πάρει όταν έπαιζαν. Εμείς ζητάμε την επιμήκυνση των δόσεων και την ευκολία στην αποπληρωμή των οφειλών».

By