Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Θετική εικόνα στη Wall Street μετά από τις οικονομικές ανακοινώσεις

Ενισχυμένα κέρδη για την αμερικανική αγορά για τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας

stocks

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την Τρίτη οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να παίρνουν πάτημα από τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα μέσα στη μέρα.

Ο Dow Jones κέρδισε 0,52% στις 16.535 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 0,73% στις 4.104 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,46% στις 1.878 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάστηκε στην έναρξη της διήμερης συνόδου της νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας η οποία ξεκινά σήμερα. Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να διαγνώσουν τις προθέσεις της Fed για το μέλλον της πολιτικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές κατοικίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, έπειτα από πτώση 0,1% που σημείωναν κάθε μήνα από τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της S&P/Case-Shiller.

Προσαρμοσμένες στις εποχικές μεταβολές, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,8%. Σε ετήσια βάση, οι τιμές κατοικίας σημείωσαν άνοδο 12,9%, έναντι ανόδου 13,2% που είχαν σημειώσει τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Fed υποχώρησε στις 82,3 μονάδες για τον Απρίλιο από 83,9 μονάδες τον Μάρτιο. Οι αναλυτές περίμεναν να ανέλθει στις 83,2 μονάδες.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων η Merck ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου αυξήθηκαν στα 1,71 δισ. δολάρια ή 57 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 1,59 δισ. δολαρίων ή 52 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Η Sprint ανακοίνωσε ότι οι ζημιές του α΄ τριμήνου συρρικνώθηκαν στα 151 εκατ. ευρώ ή 4 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με τις ζημιές των 643 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα αυξήθηκαν 0,9% στα 8,88 δισ. δολάρια.

By