Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στο Ζάππειο

Ενημέρωση από την τρόικα προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης

zappeio

Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Τρίτης ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος των επαφών που είχαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ στο Ζάππειο, με τα μέλη της κυβέρνησης να αναφέρουν ότι το κλίμα για την Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα θετικό.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) ενημέρωσαν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για τις βασικά σημεία της συμφωνίας με την κυβέρνηση, τα νέα προαπαιτούμενα, τις χρηματοδοτικές ανάγκες, αλλά και για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Εξάλλου, κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι η τελική έκθεση της τρόικας για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται να είναι έτοιμη λίγο πριν από το Πάσχα.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου νωρίς το μεσημέρι, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ θα συναντήσουν το απόγευμα τον, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στις 18:15 τον κ. Ντάισελμπλουμ, στις 19:30 τον κ. Σόιμπλε και στις 20:00 θα δώσει χαιρετισμό στο δείπνο του Ecofin στο Μουσείο της Ακρόπολης.

By