Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Θρίαμβος της Ουρουγουάης, κούνησε μαντίλι… και η Ιταλία

Για δύο αποτελέσματα έπαιζε η Ιταλία, δεν πήρε κανένα και η Ουρουγουάη που με γκολ του Γκοντίν κέρδισε με 1-0 πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τους 16 πίσω από την Κόστα Ρίκα που έμεινε στο 0-0 με την Αγγλία.

da1db528b0f4e032dab150cdb552b127_L

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Ουρουγουάη πέρασε τους ομίλους. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Ιταλία τίθεται νοκ-άουτ (από τους ομίλους). Βίοι αντίθετοι
Στο 81’ ο Ντιέγκο Γκοντίν πέτυχε το χρυσό τέρμα ενώ, ένα λεπτό πριν, ο Λουίς Σουάρες… δάγκωσε τον Κιελίνι! Δεν αποβλήθηκε. Αρκετά πριν, στο 59’, ο Κλάουντιο Μαρκίζιο είχε πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Ρίος.
Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Μαρτίν Κάσερες, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκοντίν, Άλβαρο Περέιρα (63′ Στουάνι), Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες, Κριστιάν Ροντρίγκες (78′ Γκαστόν Ραμίρες), Λοδέιρο (46′ Μάξι Περέιρα), Λουίς Σουάρες, Καβάνι.
Ιταλία: Μπουφόν, Νταρμιάν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Πίρλο, Βεράτι (75′ Τιάγκο Μότα), Μαρκίζιο, Ιμόμπιλε (71′ Κασάνο), Μπαλοτέλι (46′ Παρόλο).

Μια από τα ίδια οι Άγγλοι

Ούτε την τιμή της δεν μπόρεσε να προστατεύσει η Αγγλία, που έμεινε στο μηδέν με την Κόστα Ρίκα σε ένα ματς άχρωμο που θα θελήσει πολύ γρήγορα να το ξεχάσει –αφού βέβαια, περάσει από την… Ιερά εξέταση των βρετανικών ΜΜΕ.
Ο Ρόι Χόντσον προχώρησε σε πολλές αλλαγές επιθυμώντας, όπως είχε δηλώσει, να πάρουν μουντιαλική εμπειρία όσο το δυνατόν περισσότεροι, αλλά τίποτα δεν άλλαξε στην ομάδα του. Λιοντάρια που, για μια ακόμη φορά, δεν βρυχήθηκαν…
Στην κορυφή –δικαίως- η Κόστα Ρίκα που περιμένει τον αντίπαλό της στην φάση των 16 (και… παίζει να είναι η Ελλάδα!).
Κόστα Ρίκα: Νάβας, Μίλερ, Γκονσάλες, Ντουάρτε, Γκαμπόα, Μπόρχες (78′ Μπαράντες), Ντίας, Τεχέδα, Ρουίς, Μπρένες (59′ Μπολάνιος), Κάμπελ (66′ Ουρένια).
Αγγλία: Φόστερ, Σο, Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Τζόουνς, Λάμπαρντ, Γουίλσιρ (73′ Τζέραρντ), Μπάρκλεϊ, Μίλνερ (76′ Ρούνεϊ), Λαλάνα (62′ Στέρλινγκ), Στάριτζ.
Η βαθμολογία του Δ’ ομίλου:
1. ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 7 (4-1)
2. ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 6 (4-4)
3. Ιταλία 3 (2-3)
4. Αγγλία 1 (2-4)

 

By