Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Θρυλικές ελληνικές θαλαμηγοί ζητούν αγοραστές

Τα πλωτά παλάτια Ελλήνων που συνέδεσαν τα ονόματά τους με στιγμές απόλυτης δόξας και αίγλης, αδυνατούν να πουληθούν!

«Χριστίνα Ω»

Christina-O

Τα ιστορικά γιοτ που έφτιαξαν με προσωπικό μεράκι κάποιοι από τους διασημότερους Έλληνες Κροίσους και κοσμούσαν τις λίστες με τα πιο μεγάλα, πολυτελή ή γρήγορα σκαφή ψάχνουν για αγοραστή. Φαίνεται, ότι η ιστορία δεν προσδίδει έξτρα πόντους στη ζήτηση, όταν θαλαμηγοί όπως είναι η θρυλική «Χριστίνα Ω» του Αριστοτέλη Ωνάση αδυνατεί να πωληθεί, και ας έχει διαμορφωθεί η τιμή της στα 25.000.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα, το σκάφος που πήρε το όνομα του από την Χριστίνα Ωνάση -ο Έλληνας κροίσος είχε μεγάλη αδυναμία στην κόρη του- καταπλήσσει με την πολυτέλεια και την υψηλή αισθητική της. Η θαλαμηγός αποκτά ιδιαίτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει φιλοξενήσει κάποιες από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της πολιτικής και της showbiz.

«Alexander»

ALEXANDERΣτο ράφι βρίσκεται και το πλωτό παλάτι του Γιάννη Λάτση. Το «Alexander» -μήκους 122 μέτρων- κατασκευάστηκε το 1966 σε γερμανικό ναυπηγίο ως κρουαζερόπλοιο. Το όνομά του φιγουράρει στη λίστα με τα πιο πολυτελή γιοτ του κόσμου και περιλαμβάνει ντίσκο-μπαρ, σινεμά 27 θέσεων, γυμναστήριο, beauty salon και σαράντα χλιδάτες καμπίνες.

Η θαλαμηγός που φιλοξένησε κάποιους από τους διασημότερους αστέρες του Χόλιγουντ, ανήκει σήμερα στον Σπύρο Λάτση και πωλείται προς 35.000.000 ευρώ.

«Delma»

delmaΗ τιμή ανεβαίνει -στα 53.000.000 ευρώ για το υπερπολυτελέστατο «Delma» που ανήκει στον Κωνσταντίνο-Αλέξανδρο Γουλανδρή.

Με μήκος 85,2 μέτρα και 18 σουίτες, σαλόνι ομορφιάς, πισίνα, γυμναστήριο, spa και επιχειρηματικό κέντρο κατατάσσεται ανάμεσα στα εκατό μεγαλύτερα γιοτ σε όλον τον κόσμο.

«Εrmis 2»

ERMIS 2 - Photo Credit  MCMULLEN & WING (2)-680Για την ταχύτητα του ξεχωρίζει το σκάφος του Γιάννη Αλαφούζου «Ermis 2» που έχει αποσπάσει βραβείο για τον σχεδιασμό του. Τι και αν έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα κέβλαρ για να είναι εξαιρετικά ελαφρύ και θεωρείται ένα από τα πιο γρήγορα σκάφη; Εδώ και ένα χρόνο δεν έχει βρεθεί αγοραστής που να διαθέσει 13.000.000 ευρώ…

«O’Pati»

opati-yacht

«O’neiro»

ONEIRO - Evening

«O’rama»

Motor yacht ORAMA -  MainΚανένα σκάφος του δεν έχει καταφέρει να πουλήσει ούτε ο Πάρης Δραγνής. Ο καπετάνιος από τον Βόλο που έχει ταξιδέψει στις ελληνικές θάλασσες με τις super lux θαλαμηγούς του, την αφρόκρεμα του διεθνούς τζετ σετ, έβαλε πωλητήριο στο «O’Pati» «O’neiro» «O’rama» προς 10.900.000, 18.750.000 και 19.900.000 αντίστοιχα. Μέχρι στιγμής, τα τελευταία τεχλολογίας και υπερπολυτελή σκάφη είναι απούλητα.

 

By