Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θύμα ξυλοδαρμού μία στις τρεις Ελληνίδες

Αυξημένα κατά 47% τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών το 2013

viaΡαγδαία αύξηση της βίας κατά των γυναικών καταγράφηκε εφέτος με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί κατά 47%, και με μία στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού, σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Ισότητας.

Τα στοιχεία αποκάλυψε η γενική γραμματέας Ισότητας Βάσω Κόλλια, με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καβάλας, και βασίζονται στα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που έγινε το καλοκαίρι.

Η γενική γραμματέας Ισότητας έκανε λόγο για αύξηση των περιστατικών με ανατριχιαστικό ρυθμό στα κρούσματα βίας κατά των γυναικών, όπου δράστης, τις περισσότερες φορές, είναι ο σύντροφός τους.

«Η βία προς τις γυναίκες έχει πολλά πρόσωπα, όπως ο οικονομικός εκβιασμός, η σεξουαλική ταπείνωση, ο τραυματισμός, ο σωματικός βιασμός. Σε κάθε περίπτωση η βία κατά των γυναικών είναι παρούσα και αδιαμφισβήτητη» υπογράμμισε.

«Τα περιστατικά αυτά δεν καταγράφονται στις χώρες που είναι τελευταίες στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γίνονται στη χώρα μας και δεν αφορούν την Ελλάδα των παλιών ταινιών, αλλά την Ελλάδα του 2013», σημείωσε η ίδια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By