Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θύμα hacking τα social media του Skype

Πρόβλημα ασφαλείας και για το Skype στις αρχές του χρόνου αν και πολύ μικρότερης σημασίας από τη στιγμή που δεν έχει σχέση με την λειτουργία της υπηρεσίας καθ” αυτή.

skype-hack

Συγκεκριμένα ο επίσημος λογαριασμός του Skype στο Twitter, στο Facebook αλλά και το επίσημο blog της υπηρεσίας, έπεσαν θύματα του Ηλεκτρονικού Συριακού Στρατού (SEA) ο οποίος προχώρησε σε δημοσίευση μηνυμάτων με στόχο τη Microsoft αλλά και τΙς αποκαλύψεις του Edward Snowden γύρω από τη δράση της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των Η.Π.Α.

Το πρώτο μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter του Skype προτρέπει τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν τους e-mail λογαριασμούς που διατηρούν στο hotmail και το outlook αφού «αυτοί παρακολουθούνται, με την εταιρεία να πωλεί τα δεδομένα στις κυβερνήσεις». Το συγκεκριμένο tweet έγινε retweet περισσότερες από 8.000 φορές μέχρι να διαγραφεί μετά από 1 ώρα. Αντίστοιχα στο blog του Skype, ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός (SEA) περιορίστηκε στην ανάρτηση ενός άρθρου χωρίς περιεχόμενο αλλά με τίτλο «Hacked by Syrian Electronic Army…Stop Spying!».

Μέσα στο 2013 ο SEA είχε προχωρήσει σε αντίστοιχες επιθέσεις στην ιστοσελίδα των New York Times, της Washington Post και του Twitter.

By