Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θ. Μωραΐτης: Απέτυχε παταγωδώς το μέτρο για τις 52 Κυριακές

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας»

katastimata1

Για παταγώδη αποτυχία της πρώτης απόπειρας εφαρμογής του μέτρου για την λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους σε 10 τουριστικές  περιοχές κάνει λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυθαίρετη τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

O βουλευτής και εισηγητής ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην εφαρμογή της υπουργικής απόφασης δήλωσε ότι ήταν «μετρημένα στα δάχτυλα τα καταστήματα που άνοιξαν, οι δε καταναλωτές απείχαν με ηχηρό τρόπο από την αγορά».

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση όχι μόνο δημιούργησε αναίτια αναστάτωση στον εμπορικό κόσμο αλλά είναι απολύτως αυθαίρετη καθώς αντίκειται στο νόμο που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας» αναφέρει ο βουλευτής.

Οξύνοντας την κριτική του σχολιάζει ότι η ρύθμιση «Στην πραγματικότητα εξυπηρετεί στενά και περιορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα για την αναδιανομή του τζίρου και ιδεολογικές εμμονές του προηγούμενου αιώνα». Προσθέτει δε ότι «Ο νεοφιλελευθερισμός φόρεσε το μανδύα του κρατισμού επιβάλλοντας ρυθμίσεις για τις τοπικές ανάγκες της αγοράς, από τις υπουργικές καρέκλες της Αθήνας».

Ο ίδιος καλεί το υπουργείο Ανάπτυξης, «Να συνομιλήσει με ειλικρίνεια και χωρίς προκαταλήψεις με την αγορά και τους καταναλωτές ώστε να καταλήξουμε σε ένα σύγχρονο και εφαρμόσιμο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων στη χώρα μας».

 

By