Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θ. Φωτίου: Βατερλώ για την κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς

«Πρόκειται για χρεοκοπημένο μοντέλο τουριστικής υπερανάπτυξης»

fotiou-syriza

Την έντονη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με το προωθούμενο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς εξέφρασε η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεανώ Φωτίου, λίγες μόνο ώρες πριν την ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα το επίμαχες ρυθμίσεις στην οποία θα μιλήσεις και ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ η κ. Φωτίου χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «Βατερλώ για την κυβέρνηση» και επισήμανε χαρακτηριστικά «Το πεδίο αυτό ενώνει όλους σήμερα, ανεξαρτήτως καταγωγής, ταξικών διακρίσεων, πεποιθήσεων. Σκοπεύουμε πράγματι να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο αντίστασης όλων των κοινωνικών και πολιτικών φορέων για αυτό που είναι το παρελθόν και το μέλλον μας. Οι ιριδίζουσες παραλίες της χώρας μας θα είναι οι τόποι αντίστασης αυτό το καλοκαίρι».

Όπως υποστηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «το νομοσχέδιο ουσιαστικά καταργεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες, ένα δικαίωμα το οποίο έρχεται από το Ρωμαϊκό Δίκαιο και από τον Ιουστινιάνειο Κώδικα, νομιμοποιεί αυθαίρετα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, παραχωρεί λίμνες, θάλασσες, νησίδες, υφάλους και σκοπέλους» και υπογραμμίζει πως «πρόκειται για τεράστια επιχείρηση καταστροφής, για χρεοκοπημένο μοντέλο τουριστικής υπερανάπτυξης που ήδη κατέστρεψε τις ακτές της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, που βρίσκεται στον πυρήνα της χρηματοπιστωτικής φούσκας».

By