Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ιαπωνία: Βοήθεια 10,6 δισ. ευρώ στην Αφρική

Αναπτυξιακή βοήθεια για την επόμενη 5ετία

sinso ampe JapanΗ Ιαπωνία θα χορηγήσει, την επόμενη πενταετία, στην Αφρική, το ποσό των 10,6 δις. ευρώ απο δημόσιους πόρους ως αναπτυξιακή βοήθεια.

Όπως ανακοίνωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, από το ποσό αυτό, τα 750 εκατ. ευρώ θα δοθούν για τη σταθερότητα της περιοχής του Σάχελ στη βόρεια Αφρική και την εκπαίδευση 2.000 μελών των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας για επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας και τη διατήρηση της ασφάλειας.

«Την προσεχή πενταετία η Ιαπωνία θα στηρίξει την ανάπτυξη στην Αφρική με δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους ύψους 24,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια βοήθεια ανέρχεται σε 10,6 δισ. ευρώ. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει 750 εκατομμύρια που θα δοθούν για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής του Σάχελ», δήλωσε ο Άμπε από τη Γιοχοκάμα, όπου πραγματοποιείται η διεθνής διάσκεψη του Τόκιο για την ανάπτυξη στην Αφρική (Ticad).

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι το πακέτο των 750 εκατ. θα δοθεί στη βόρεια και την υποσαχάρεια Αφρική καθώς και σε εδάφη πολλών χωρών όπως το Μάλι, η Μαυριτανία, ο Νίγηρας, η Αλγερία, το Τσαντ, το Σουδάν και η Λιβύη.

By