Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ιαπωνία: Ψηφοφορία – τεστ για τον πρωθυπουργό Άμπε

Εκλογές για το δημοτικό συμβούλιο

JapanΟι ψηφοφόροι του Τόκιο ψηφίζουν σήμερα για να ανανεώσουν το δημοτικό συμβούλιό τους σε μια εκλογή που αποτελεί τεστ για το συντηρητικό πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε πριν από τις σημαντικές εκλογές για τη Γερουσία που θα διεξαχθούν στο τέλος Ιουλίου.

Μέσω της ψηφοφορίας αυτής, θα γίνει κυρίως γνωστό τι πιστεύουν οι ψηφοφόροι του Τόκιο για την οικονομική πολιτική που έχει αποκληθεί «Αμπενόμικς» και ασκείται εδώ και έξι μήνες από τον αρχηγό της κυβέρνησης.

Περίπου 253 υποψήφιοι διαφόρων κομμάτων ή και χωρίς κομματική ετικέτα διεκδικούν 127 έδρες.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (PLD, δεξιά), του οποίου προεδρεύει ο Άμπε, ελπίζει να πάρει και πάλι την πλειοψηφία με τη βοήθεια του κυβερνητικού συμμάχου του, του μάλλον κεντρώου Νέου Κομέιτο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει αυτή την ψηφοφορία μάχη «που πρέπει να κερδιστεί πάση θυσία», γνωρίζοντας πως το αποτέλεσμα θα ερμηνευθεί ως γενική δοκιμή πριν από τις εκλογές της 21ης Ιουλίου για τη Γερουσία.

Αυτές οι τελευταίες είναι αποφασιστικής σημασίας για να μπορέσει ο Άμπε να συνεχίσει την πολιτική του στα επόμενα τρία χρόνια, στη διάρκεια των οποίων δεν υπάρχει άλλο εκλογικό ραντεβού.

Πηγη: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By