Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ιαπωνία: Τέσσερις επιβεβαιωμένοι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου

Φόβοι ότι άλλοι 27 άνθρωποι ίσως να έχουν πεθάνει

hfaisteio

Επιβεβαιώθηκε σήμερα ο θάνατος τεσσάρων ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην κεντρική Ιαπωνία, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK.

Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι άλλοι 27 άνθρωποι που έχουν μείνει κοντά στη κορυφή είναι επίσης νεκροί. Οι τέσσερις επιβεβαιωμένα νεκροί είναι άνδρες, ανέφερε η NHK χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι διασώστες βρήκαν 31 πρόσωπα «σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής κοντά στην κορυφή», είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας της νομαρχίας Ναγκάνο. Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται συνήθως από τις ιαπωνικές αρχές έως ότου οι γιατροί μπορέσουν να εκδώσουν πιστοποιητικά θανάτου.

Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να μεταφερθούν από την κορυφή στη βάση του βουνού όλα τα θύματα, μόνο οι τέσσερις άνδρες που ανακοινώθηκε πως είναι νεκροί. Οι διασώστες «ανέστειλαν τις επιχειρήσεις τους το απόγευμα λόγω της αυξανόμενης συγκέντρωσης θειαφιού».

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους περίπου 300 που βρίσκονταν κοντά στην κορυφή, όταν το ηφαίστειο Οντάκε εξερράγη ξαφνικά το μεσημέρι του Σαββάτου, εκτοξεύοντας πυκνά σύννεφα καπνού, στάχτες και πέτρες.

By