Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ιδιαίτερα σκληρά τα μέτρα για την Κύπρο» διαπιστώνει το Ευρωκοινοβούλιο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη «βαθμολογία» της τρόικας στη Λευκωσία

cyprus-economy

«Τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Κύπρο για τη συνέχιση του δανεισμού από την Ε.Ε. ήταν πολύ σκληρά» αναφέρει ο Λιέμ Χόανγκ Νγκοκ, ένας από τους ευρωβουλευτές που εξετάζουν τις επιλογές της τρόικας στις χώρες που έχουν μπει σε καθεστώς μνημονίου.

Ο σοσιαλιστής ευρωβουλευτής, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», επισημαίνει ότι σήμερα θα βρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για τα μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα, «τον τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασισθεί και για τις επιπτώσεις που είχαν επί της οικονομίας και της κοινωνίας των κυπρίων πολιτών».

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει με δηλώσεις στον «Φιλελεύθερο» και ο έτερος εισηγητής της Ευρωβουλής Ότμαρ Κάρας, ο οποίος υποδεικνύει πως «το πρόβλημα είναι ότι η τρόικα και κάποια άλλα εργαλεία αποτελούν προσωρινές λύσεις και δεν βασίζονται στο κοινοτικό δίκαιο».

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, «αυτά είναι διακυβερνητικά όργανα και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να πει ξεκάθαρα: Καμιά ευρωπαϊκή απόφαση χωρίς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» καθιστώντας σαφές ότι το Σώμα διεκδικεί ρόλο στη λήψη αποφάσεων και προσδοκά ότι οι Ευρωπαίοι συντελεστές της τρόικας, θα λογοδοτούν ενώπιον των εκλεγμένων αντιπροσώπων της κοινωνίας των Ευρωπαίων πολιτών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By