Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιδρύσεις, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων

Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση η έμφαση εντοπίζεται στις ιδρύσεις νέων Επαγγελματικών Λυκείων με πλήθος ειδικοτήτων, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εσπερινά

sxoleio

Το νέο σχολικό χάρτη που αναμένεται να παρουσιαστεί από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο το προσεχές διάστημα, παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα, με σχετικό της δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό, πρόκειται για τη νέα μεγάλη αλλαγή μετά το 2011, όπου είχαν γίνει οι μαζικότερες συγχωνεύσεις στην εκπαίδευση. Τα περισσότερα σχολεία που συγχωνεύονται βρίσκονται στην Αττική και εξ΄ αυτών τα περισσότερα στην Α΄ Αθήνας, πέριξ του κέντρου και σε συνοικίες όπως ο Βύρωνας, το Γαλάτσι, του Ζωγράφου.

Δημοτικά θα συγχωνευθούν και σε Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας και Πειραιά. Επίσης, δημοτικά θα συγχωνευθούν σε Καβάλα, Αχαΐα, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Δυτική Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Λασίθι, Αργολίδα, Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα.

Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση η έμφαση εντοπίζεται στις ιδρύσεις νέων Επαγγελματικών Λυκείων με πλήθος ειδικοτήτων, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εσπερινά.

Ιδρύονται νέα ΕΠΑΛ σε Μαρούσι, Αχαρνές, Ραφήνα, Σαλαμίνα, Πειραιά, Χίο, Αγρίνιο, Λευκάδα, Νέα Μουδανιά, Ρέθυμνο, Πλατανιά, Σαντορίνη, Καλαμάτα και Λειβαδιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να διακινείται έντονα στο ίντερνετ η πληροφορία ότι επίκεινται 1670 συγχωνεύσεις σχολείων, κάτι που σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται δεν ισχύει.

By