Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιερισσός: η επόμενη μέρα

Προς ματαίωση η σύσκεψη για τα επεισόδια.

Ierissos policeΤέσσερις από τους έξι κατοίκους της Ιερισσού Χαλκιδικής που προσήχθησαν χθες στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές, συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, είχε συγκαλέσει σύσκεψη στις 11:00 με τον Διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή, τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα και εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των κατοίκων της περιοχής με τους δικηγόρους τους, για να συζητήσουν μετά τα σημερινά επεισόδια, με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η σύσκεψη οδηγείται προς ματαίωση καθώς όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ από δικαστικές πηγές, οι εκπρόσωποι των φορέων δεν συμφώνησαν.

Στο μεταξύ, στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής κάθονται σήμερα τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

Φορείς και κάτοικοι της Χαλκιδικής θα βρίσκονται στον Πολύγυρο, όπου θα γίνει η δίκη, διοργανώνοντας συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατηγορούμενους.[space size=»30″]

By