Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ιερός (και όχι μόνο) «πόλεμος» για τις Κυριακές

Αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο, αλλά και την Εκκλησία, συνεχίζει να προκαλεί η ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

KatastimataΜε επιστολή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης ζητά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να παρέμβει προσωπικά για την απόσυρση της ρύθμισης για τις Κυριακές, ενώ εντείνονται οι «ιερές» διαμαρτυρίες από την πλευρά της Εκκλησίας.

Ο κ.Κορκίδης στην επιστολή του προς τον κ.Σαμαρά αναφέρει ότι η νέα προσέγγιση του υπουργείου Ανάπτυξης εξακολουθεί να αναστατώνει την αγορά και επιμένει στον κανόνα της κυριακάτικης αργίας, με συγκεκριμένες και στοχευμένες εξαιρέσεις για τους μικρομεσαίους της αγοράς.

Μετά την επίθεση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στον υπουργό Ανάπτυξης και την απειλή του πως θα απαγορευτεί η παρουσία όσων βουλευτών ψηφίσουν το νομοσχέδιο σε οποιαδήποτε λατρευτική σύναξη της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς ως ακοινώνητων πλέον, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς με επιστολή του στους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας διαμαρτύρεται για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Το ενδεχόμενο ο «ιερός πόλεμος» για την Κυριακή να λάβει διαστάσεις προβληματίζει ιδιαίτερα το Μαξίμου, το οποίο έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην προσπάθεια να ανακόψει τις απώλειες της Νέας Δημοκρατίας στη λεγόμενη εκκλησιαστική ψήφο -ένα παραδοσιακά προνομιακό για τους γαλάζιους ακροατήριο- προς τα δεξιά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By