Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ικανοποίηση για τον ανασχηματισμό από την Χαρ. Τρικούπη

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα κάτω από τον καθημερινό συντονισμό του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης μπορεί να προωθήσει συγκεκριμένους πρακτικούς στόχους που θα αλλάξουν το κλίμα στην κοινωνία με αυστηρό εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμα αποτελέσματα

pasok622_201113

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη για την νέα σύνθεση της κυβέρνησης. όπως σημειώνεται,χωρίς να υπολογίζονται οι θέσεις του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου  της Κυβέρνησης στον αριθμό των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών διατηρούνται οι αναλογίες που υπήρχαν μεταξύ των δύο κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σε επίπεδο υπουργού τα Υπουργεία Εξωτερικών ( Ευ. Βενιζέλος ), Περιβάλλοντος ( Γ. Μανιάτης) και Υποδομών ( Μ. Χρυσοχοϊδης) και αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας ( με τον συνεργαζόμενο μέσω της Ελιάς Αν. Λοβέρδο ) αντί του Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο έχει όμως τώρα τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού ( Π. Κουκουλόπουλος). Αποκτά επιπλέον αναπληρωτή υπουργό στο Υγείας ( Λ. Γρηγοράκος) αντί του Εσωτερικών στο οποίο όμως αποκτά τώρα θέση υφυπουργού(Γ. Ντόλιος). Διατηρεί τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας( Φ. Γεννηματά ) και τις θέσεις των υφυπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης ( Ε. Χριστοφιλοπούλου ), Εργασίας ( Β. Κεγκέρογλου ) και Εξωτερικών ( Δ. Κούρκουλας) και αποκτά υφυπουργούς στα Υπουργεία Ανάπτυξης ( Οδ. Κωνσταντινοπουλος ) και Πολιτισμού ( Α. Γκερέκου ) .

Από την κυβέρνηση αποχωρούν ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καθηγητής Αθ . Τσαυτάρης μετά από δύο κατά κοινή ομολογία επιτυχημένα χρόνια στο Υπουργείο που κορυφώθηκαν με την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της ΕΕ και ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου επειδή το ΠΑΣΟΚ / Ελιά αναλαμβάνει πλέον θέση του Υπουργού Παιδείας.

Οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν στο πρόσωπο του καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών που έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος των πρωθυπουργών Κ. Σημίτη και Λ. Παπαδήμου και έχει μακρά εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα καθώς διαθέτει τα προσόντα που του επιτρέπουν, με χαμηλούς πολιτικούς τόνους, να κάνει ουσιαστική δουλειά στην ολοκλήρωση της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από την κρίση και την σταδιακή φορολογική ελάφρυνση.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα κάτω από τον καθημερινό συντονισμό του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης μπορεί να προωθήσει συγκεκριμένους πρακτικούς στόχους που θα αλλάξουν το κλίμα στην κοινωνία με αυστηρό εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμα αποτελέσματα .

By